Pagina: Nieuwsbrief response

Reageer op: Voor onze klant zijn we op zoek naar een interim Jurist Wet open overheid (WOO)

Verwachte opdrachtduur: 6 maanden, 40 uur per week.

Plaats/regio: Den Haag

Profiel van het bedrijf: Als jurist Wet open overheid (Woo) vervul je een belangrijke rol bij de implementatie van de Woo in de Eerste Kamer en ben je een spin-in-het-web bij de behandeling van Woo-verzoeken.

Profiel van de opdracht: Als jurist Wet open overheid (Woo) vervul je een belangrijke rol bij de implementatie van de Woo in de Eerste Kamer en ben je een spin-in-het-web bij de behandeling van Woo-verzoeken. Op 1 mei 2022 treedt de Woo in werking en dit leidt ertoe dat men middels Woo-verzoeken informatie kan vragen aan de Eerste Kamer. Dit is vergelijkbaar met de Wob, met dien verstande dat de Eerste Kamer niet onder de Wob valt maar nu wel onder de Woo.

Profiel van de manager: Werkzaamheden Het aan de hand van een afwegingskader beoordelen/toetsen van een aanvraag en van de gevraagde informatie; Administratieve werkzaamheden t.b.v. Woo-verzoeken, zoals registratie, het opstellen en versturen van ontvangstbevestigingen en andere correspondentie; Het opvragen, vergaren en coördineren van de gevraagde informatie; Het analyseren en anonimiseren van opgevraagde informatie met behulp van laksoftware; Het opstellen van (concept)besluiten op Woo-verzoeken en voorbereiding.

Opmerkingen: HBO/WO werk- en denkniveau; Een afgeronde HBO/WO opleiding rechten (staats- en bestuursrecht) of een HBO/WO opleiding met aantoonbare kennis van en ervaring met de Wob/Woo/Awb. Minimaal 3 jaar relevante werkervaring Aantoonbare kennis van en ervaring met het behandelen van Wob-verzoeken is een pré; Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift Goede kennis van MS Office; Affiniteit met het werk van de Eerste Kamer en de politieke omgeving.

Lees vooraf aan reageren altijd eerst onze pagina "Werkafspraken" met informatie over ons privacybeleid, werkwijze en afhandeling. Of open/download deze als pdf. Stem hier mee in door verzending van dit formulier.

Reageren op deze opdracht is niet (meer) mogelijk.

Inloggen als
partner abonnee:

Inlognaam
Wachtwoord

Status: Uitgelogd

button.gif

button.gif


Onze informatie pagina's:

Hoofdpagina 

Werkafspraken (pdf) 

Partner Abonnement 

Opdrachten 

Privacybeleid (pdf)